Tutuklama Kararı Çıkarılan LUNA CEO’su Do Kwon Kaçıyor mu?
Son iddialara rağmen Do Kwon kaçak olmadığını söyledi.

Güney Koreli yetkililerin LUNA’nın kurucu ortağı için bir tutuklama emri çıkardığını gösteren raporların ortaya çıkmasından sonra, Terra sonunda birkaç küresel yetkili ile işbirliği yaptığını iddia ederek sessizliği bozdu.
Aynı zamanda, Singapur polisi Kwon’un daha önce orada saklandığına dair birçok kanıta rağmen orada olmadığını söyledi.
Bu haftanın başlarında, Güney Kore’den yetkililerin eski kripto devinin gözden düşmüş kurucu ortağına karşı tutuklama emri çıkardığına dair haberler gelmişti. Daha sonra, birkaç savcının pasaportunun iptal edilmesini talep ettiğini gösteren daha fazla rapor ortaya çıktı.
Kripto topluluğundaki genel algı, LUNA CEO’sunun Singapur’da bir yerde saklandığı yönündeydi. Ancak Reuters’e göre bu söylentiler yerel polis tarafından yalanlandı. Mayıs ayında, Kwon’un aile üyelerinin Singapur’a uçtuğu ve ardından TerraForm Labs’ın önemli finans yetkilileri tarafından takip edildiği bildirildi.
Singapur polisi, Bloomberg’e, Kore Ulusal Polis Teşkilatı’na iç mevzuatları ve uluslararası yükümlülükleri çerçevesinde” yardımcı olacaklarını söyledi.
Tüm Terra fiyaskosunun ardından sosyal medyada oldukça aktif olmayan Kwon, nihayet Cumartesi günü geç saatlerde konuştu.
Sadece belirli kişilerin konumunu sorma ve bilme hakkına sahip olduğunu iddia etti. Dahası, birçok kişinin şüphelendiği gibi ya da buna benzer bir şeyden kaçmadığını ve kendisiyle ekibinin aslında birden çok yargı alanında kendilerini savunma sürecinde olduğunu iddia etti.
We are in the process of defending ourselves in multiple jurisdictions – we have held ourselves to an extremely high bar of integrity, and look forward to clarifying the truth over the next few months
— Do Kwon 🌕 (@stablekwon) September 17, 2022
Diğer kaynaklar, Kwon’un savcılık soruşturmasıyla işbirliği yapmadığını ve Ağustos ayı civarında bir avukat aracılığıyla savcılığa sorgulama için savcıların önüne çıkma niyetinde olmadığını söylediğini söyledi.
Bir savcılık yetkilisi, “Şu anda, şüpheli Do Kwon’un nerede olduğunu belirleme ve onu yakalama sürecindeyiz” dedi ve savcılığın davanın özüne inmek için yerel ve denizaşırı soruşturma kurumlarıyla işbirliği yapacağını da sözlerine ekledi.
Güney Kore savcılığı da Kwon’un pasaportunun iptal edilmesi için ülkenin Dışişleri Bakanlığı’ndan izin istiyor. Bu olursa, politikaya göre Kwon 14 gün içinde Seul’e dönmek zorunda kalacak.
LUNA CEO’sunun adı, kriptonun başına gelen en büyük felaketlerden birinin bu yılın başlarında meydana gelmesinden bu yana skandala karıştı. Mayıs ayında, UST olarak da bilinen TerraUSD, dolar sabitini kaybetti ve etrafındaki tüm ekosistemin çökmesine neden oldu. Felaket 60 milyar dolarlık bir yok oluşa neden oldu ve aynı zamanda LUNA olarak bilinen altcoin’de felaket bir düşüş yaşandı.
Tüm gelişimleri anlık almak ister misiniz? >>> Derhal Twitter hesaplarımızı takip ederek bildirimleri açın, gelişmelerden ilk siz haberdar olun!
Not: Bu sitede yazılan yazı içerikleri tamamen yorum ve analize dayalıdır. Hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi değildir.
Sorumluluk Reddi Beyanı
KriptoFeed.com sitesinde yer alan haberler, yazılar, incelemeler, değerlendirmeler, yorumlar ve makaleler yatırım tavsiyesi amacına sahip değildir. KriptoFeed.com herhangi bir kripto paranın veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını veya ticaret yapılmasını önermez. KriptoFeed.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu yüzden KriptoFeed.com adresinde yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.