Kripto Para Rehberi

En İyi Bitcoin Cüzdanları

Kripto para dünyasında yatırım yaptığınız kadar, varlıklarını nerede ve nasıl sakladığınız da önemli. Örneğin eğer elinizde Bitcoin varsa, bu Bitcoinleri yatırım yapmış olduğunuz borsa üzerinde tutabileceğiniz gibi, Bitcoin cüzdanlarına transfer ederek de saklayabilirsiniz. Bunun için piyasada hem basit, hem de geniş kapsamlı pek çok Bitcoin cüzdanı bulunuyor. Peki Bitcoin saklamak için en iyi ve en kullanışlı Bitcoin cüzdanı hangisi? Bu konu hakkında tüm merak edilenleri sizler için derledik…

Bitcoin Cüzdanı Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli?

Bitcoin cüzdanı seçerken öncelikle varlıklarınızı her yerden kontrol edebilmek ve gerektiğinde işlem yapabilmek için mobil uygulaması olup olmadığına bakmanız gerekiyor. Çünkü mobil uygulama işinizi oldukça kolaylaştıracaktır. Aynı zamanda bir Bitcoin cüzdanı seçimi yaparken göz önünde bulundurmanız gereken diğer detaylar şu şekilde:

  • Varlıklarınızı koruyacak iyi bir güvenlik altyapısına sahip olması,
  • Köklü, geçmişte saldırıya uğramamış ve kendini kanıtlamış bir platform olması,
  • Basit ve kullanışlı bir arayüze sahip olması.

Tüm bu özellikleri kendisinde barındıran bir Bitcoin cüzdanı, hem güvenlik hem de kullanış olarak çok daha iyi olacaktır.

En İyi 6 Bitcoin Cüzdanı

Gelecekte onları kaybetmemek adına, varlıklarınızı güvenilir bir Bitcoin cüzdanında taşımak büyük önem taşıyor. Piyasada çok fazla Bitcoin cüzdanı bulunduğu için, seçim yapmak ve karar vermek de bazen zor bir hal alabiliyor. İşte biz de bir seçim yapmanızı kolaylaştırmak adına en iyi Bitcoin cüzdanlarını içeren bir liste hazırladık…

Ledger Nano S

ledger nano s

Ledger Nano S, piyasadaki hemen hemen tüm kripto birimleri ile uyum içerisinde çalışabilen, fiyat performans olarak piyasada bulunan en iyi Bitcoin cüzdanlarından biri. Cüzdan içerisinde 18 adet kripto para birimi depolanabiliyor ve bu bir Bitcoin cüzdanı için oldukça geniş bir kapasite. Hem düşük fiyatlı hem de güvenilir bir cüzdan arıyorsanız, o halde Ledger Nano S tercih edebileceğiniz bir cüzdan.

Ledger Nano S aynı zamanda oluşturduğu özel şifreleri cüzdan içerisinde saklıyor ve internet ortamında paylaşmıyor. Cüzdanın tek negatif tarafı ise, herhangi bir işlem yapabilmek için bir bilgisayara ihtiyaç duyuyor olmanız. İnternet üzerinden sipariş edebileceğiniz ve donanım olarak saklayabileceğiniz bu Bitcoin cüzdanı, Türkiye içinden satışa da açık. Fiyatı ise 600 TL civarında. Ledger Nano S kullanmaya başlamak için donanımı sipariş ettikten sonra bir Ledger Nano S hesabı açmanız gerekiyor.

Trezor

trezor bitcoin cüzdanı

2012 yılında Marek Palatinus tarafından oluşturulmuş olan bu cüzdanın ilginç bir hikayesi var. Marek Palatinus sahip olduğu 3000 BTC’nin çalınması sonucu, güvenilir ve çalınma riski ile karşılaşmayacak bir cüzdan oluşturmaya karar veriyor. Yani çalındığı dönemde 12.000 dolar, günümüzde ise yaklaşık 30 milyar dolarındaki BTC’lerin çalınması, ortaya Trezor Bitcoin cüzdanının çıkmasına sebep olmuş. Bu aslında oldukça güven veren bir durum çünkü Bitcoinleri çalınmış biri tarafından geliştirilmiş bir uygulama mutlaka üst düzey güvenlik önlemleri içerecektir.

Trezor One da tıpkı Ledger Nano S gibi bir donanım cüzdanı. Cüzdan üzerinde yer alan PIN kodları ve gönderim sırasında ekstra bir güvenlik katmanı oluşturan 2FA özelliği ile son derece güvenli. Aynı zamanda farklı şifrelerin farklı yerlerde saklanması sebebiyle de ekstra bir güvenlik duvarı yaratıyor. Binlerce kripto para birimini destekleyen cüzdan, aynı zamanda tüm işletim sistemleri ile uyumlu şekilde çalışıyor. Trezor cüzdanın negatif diyebileceğimiz tek özelliği fiyatı. Türkiye’de de satışa sunulmuş olan ve internet üzerinden sipariş edilebilecek bir cüzdan olan Trezor ortalama 1000 TL gibi bir rakamdan satışa sunuluyor.

MyCelium

mycelium cüzdan

MyCelium, Google Play Store değerlendirmeleri göz önünde bulundurulduğunda en popüler ve en beğenilen Bitcoin cüzdanı olarak karşımıza çıkıyor. Açık kaynak kodları kullanılarak oluşturulmuş güvenlik altyapısı sayesinde bilgisayar korsanlarının ya da geliştiricilerin herhangi bir güvenlik açığından faydalanmasının önüne geçilmiş. MyCelium bir donanım cüzdanı olmamasına rağmen, Ledger Nano S ve Trezor gibi donanım cüzdanları ile uyumlu şekilde çalışıyor. Aynı zamanda MyCelium cüzdanın mobil uygulaması bulunuyor olsa da, bir masaüstü uygulaması mevcut değil.

MyCelium oldukça karmaşık bir arayüze sahip. Daha çok profesyonel yatırımcılar için tasarlanmış olan bu cüzdan, kripto para yatırımlarına yeni başlamış olan ve ilk kez bir Bitcoin cüzdanı kullanacak olan yatırımcılara pek tavsiye edilmiyor. MyCelium Google Play Store ya da App Store üzerinden ücretsiz olarak indirilerek kullanılabilir.

Exodus

exodus cüzdan

2016 yılında oluşturulmuş bir Bitcoin cüzdanı olan Exodus, masaüstü bilgisayarlarda kullanılabilecek olan en güvenilir Bitcoin cüzdanlarından biri. Bir yandan farklı kripto para birimlerinin takas edilmesine, gönderilmesine ve alınmasına yardımcı olan Exodus, bir yandan da bir borsa gibi çalışıyor. Exodus bir Borsa gibi çalışabilmek için dünya üzerinde kendini kanıtlamış kripto para borsalarından biri olan ShapeShift borsasını kullanmaktadır. Son derece hızlı şekilde çalışan Exodus ile herhangi bir sorun yaşama ihtimaliniz bir hayli düşüktür.

Hem basit hem de kullanışlı bir cüzdan arıyorsanız, aradığınız cüzdan Exodus olabilir. Geliştirici ekibi tarafından sürekli güncellenen Exodus, her geçen gün daha güvenilir bir hale gelmektedir. Mobil uygulama üzerinden kullanılabilen Exodus, çok güçlü bir geliştirici ekibe sahiptir. Exodus cüzdanın negatif özelliklerinin başında, Borsa kısmında yüksek komisyon ücretleri talep ediyor olmasıdır. Exodus cüzdanı uygulama merkezleri üzerinden ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

Electrum

electrum cüzdan

Electrum kripto para dünyasında bilinen eski cüzdanlardan biri. Bitcoin ortaya çıktıktan hemen sonra yaratılan Electrum, yalnızca Bitcoin saklamaya yardımcı oluyor ve diğer kripto para birimleri ile çalışmıyor. Uygulama yaratıldığı ilk günden bu yana özgünlüğünü korudu ve bugün hala üzerinde hiçbir değişiklik yapılmamış durumda. Eğer elinizde yalnızca Bitcoin bulunduruyorsanız ve başka kripto para birimlerine yatırım yapmıyorsanız, bu durumda Electrum tercih edebileceğiniz bir cüzdan.

Cihazınızda saklanan özel anahtarları ile Electrum son derece güvenilir bir cüzdan. Aynı zamanda son derece hızlı. Ayrıca Electrum sunucuları tamamen merkeziyetsiz ve çevrimdışı olarak depolanıyor. Eğer siz de Bitcoin varlıklarınızı saklamak için Electrum kullanmak isterseniz, cüzdanı uygulama merkezleri üzerinden indirebilirsiniz.

Bitcoin Core

bitcoin core cüzdan

Bitcoin’in resmi cüzdanı olan Bitcoin Core, oldukça eski ve yapısı itibariyle karmaşık bir cüzdandır. Bu yüzden de daha çok profesyonel yatırımcılara yöneliktir. Güvenlik ve gizlilik özellikleri oldukça gelişmiş olan Bitcoin Core, tüm platformlarla uyumlu bir şekilde çalışabilir ve aynı zamanda çoklu dil desteği de sunmaktadır. Fakat Bitcoin Core hakkında olumsuz düşünceler de mevcut. Örneğin Bitcoin Core kullanmak için masaüstü cihazlarınızda 150 GB gibi bir depolama alanı yaratmanız gerek. Aynı zamanda diğer Bitcoin cüzdanları ile mukayese edildiğinde biraz daha yavaş çalışıyor. Her ne kadar güvenilir bir cüzdan olsa, sahip olduğu bu negatif özellikler sebebiyle yapmış olduğumuz bu listenin son sırasında yer alıyor.

Bitcoin varlıklarınızı güvenilir cüzdanlarda saklamak, ileride herhangi bir kayıp yaşamamak açısından oldukça önemli. Bu yüzden de bir cüzdana sahip olmadan önce iyi bir araştırma yapmak gerekiyor. Biz sizler için bu araştırmayı yaptık ve en iyi Bitcoin cüzdanlarını listeledik. Siz de bu cüzdanlar arasından istediğinizi seçebilirsiniz.

Eğer henüz kripto para yatırımı yapmadıysanız, öncelikli olarak borsalara giriş yapmanız gerek. En iyi bitcoin siteleri yazımızda Türkiye’de hizmet veren kripto para borsalarını bulabilirsiniz.

Sorumluluk Reddi Beyanı

KriptoFeed.com sitesinde yer alan haberler, yazılar, incelemeler, değerlendirmeler, yorumlar ve makaleler yatırım tavsiyesi amacına sahip değildir. KriptoFeed.com herhangi bir kripto paranın veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını veya ticaret yapılmasını önermez. KriptoFeed.com bir yatırım danışmanı değildir. Bu yüzden KriptoFeed.com adresinde yer alan makalelerin yazarları yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, bu yazıdaki şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.

Ayhan Türker

İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde Ekonomi Yüksek Lisans'ı yapan Ayhan, lisans eğitimini Londra'da tamamladı. Kripto para ve blockchain teknolojisi üzerine eğitim aldıktan sonra İzmir'de düzenlenen Kripto Para Teknoloji etkinliğinin organizasyon ekibinde yer aldı. 5 yıldır kripto dünyası ile ilgilenmekle birlikte finans alanında kariyer planına emin adımlarla devam ediyor. Bu süre içerisinde kripto para konusunda elde ettiği deneyimleri KriptoFeed.com için paylaşıyor. Daha önce farklı ulusal ve global haber sitelerinde ekonomi editörlüğü yapma deneyiminden sonra sadece kripto para dünyasına odaklanmaya karar verdi ve analizlerini Kripto Feed kullanıcılarıyla buluşturmaya devam ediyor.

Bir Yorum

  1. buna soğuk cüzdan deniyor. Dolandırıcı borsa yetkilileri de bu soğuk cüzdana milyon dolarları saklayıp yurt dışına çıkıyorlar. Bizim milyon dolarlarımız yok ama az bir miktar yatırımımızı bunlarda saklayabiliriz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu